Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Schuttingen

Op zoek naar voordelige geimpregneerde schutting, gaasmatten, poorten, gaaskaders, tuinschermen of hardhouten tuinschermen? Onze voordelige schuttingen zijn direct uit voorraad leverbaar. Uiteraard leveren we ook de poorten en schuttingpalen in hardhout, geimpregneerd of beton. Bestel online of kom langs in onze showroom.

Schuttingen bij Brand-Solide

Onze schuttingen en tuinschermen zijn er in alle soorten, maten en houtsoorten. Zo verkopen wij onze schuttingen in Vuren, Grenen, Douglas en ook in Hardhout. Onze vuren en grenen schermen zijn altijd standaard hoge-druk geïmpregneerd, zo zorgen we dat uw schutting zo lang mogelijk meegaat! Uit ons assortiment zijn sinds kort ook zwart (dompel)geïmpregneerde schermen te verkrijgen. Hartstikke handig wanneer u uw schutting toch zwart gaat maken!

Betonpalen

Een tuinafscheiding-trend die in Nederland momenteel erg populair is, is de trend van de (antraciet) betonpalen in combinatie met een schuttingdeel van 180 x 180 of 180 x 130 cm. Bijna al onze schuttingen zijn gemaakt op een basis waarmee de tussenlatten of horizontale planken precies passen tussen twee betonpalen. In onze betonpalen zijn namelijk standaard twee boorgaten gemaakt waardoor u deze zelf niet meer hoeft te boren, dat is wel zo handig aangezien het boren in beton best een ingewikkeld karweitje kan zijn! De horizontale planken van onze schuttingen zijn bijna altijd gemaakt op de hoogte van die twee boorgaten.

Betonpalen bij Brand-Solide zijn in twee verschillende soorten kleuren te bestellen. Zo kunt u het assortiment van lichtgrijze betonpalen bestellen, dit assortiment is iets minder divers dan het assortiment in antraciet betonpalen en onderplaten.

In onze betonpalen zitten natuurlijk ook sleuven voor wanneer u gebruik wilt maken van een onderplaatsysteem. Deze onderplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zowel met als zonder reliëfprofiel. Zo kunt u uw betonnen schuttingsysteem een natuurlijkere look & feel geven. 

Voor het monteren van een schutting met betonpalen adviseren wij ten allen tijde dit met meerdere personen te doen. Onze betonpalen zijn namelijk geen huis- tuin en keuken paaltjes en wegen meestal toch minstens zo'n schappelijke 65 kilo per paal. 

Wanneer u woont in een polder met veel kleigrond, is het geadviseerd om per betonpaal 25 kilo (turbo)beton te storten om de paal heen. Zo zorgt u voor meer stevigheid en vastigheid in de grond waardoor uw schutting minder snel gaat verzakken. Er drukt namelijk 65 kilo op een stuk oppervlakte van 10 cm², dit kan erg zwaar doorwegen wanneer u niet in de ideale bouwgrond zit.

Het is ook mogelijk om een erg hoge schutting te maken door middel van palen van 308 cm te gebruiken met twee onderplaten en een schuttingscherm van 180 cm. Op die manier komt u wel 220cm boven de grond uit. Deze optie mag misschien heel chique ogen, maar kan soms nog wel eens problemen opleveren indien de gemeente niet heeft voorgeschreven dat dit mag. Ga dit altijd na op de website van uw gemeente om teleurstelling te voorkomen.

Betonnen Onderplaten

Wanneer u een betonschutting gaat zetten, kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van betonnen onderplaten. Dit is vrij eenvoudig te regelen door middel van de sleuven welke aanwezig zijn in de betonpaal. Tussen deze sleuven passen de onderplaten perfect, de rest is kinderspel.

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor betonnen onderplaten wanneer u kiest voor hardhouten palen! Door middel van handige U-profielen kunt u de onderplaten ook verbinden tussen twee houten palen in. Zo behoudt u de charme van het hardhout terwijl u het robuuste van de betonschutting tegelijkertijd meeneemt, twee vliegen in één klap! U kunt deze U-profielen tegelijkertijd ook gebruiken voor de bevestiging van een betonnen plaat tegen een muur aan.

Houten Schutting Poorten op Stalen Frame

Het is ook mogelijk om bij uw schutting gelijk een poort te bestellen. Onze poorten zijn ten allen tijde (mits expliciet anders aangegeven) uitgerust met een stalen frame. Dit stalen frame biedt de ultieme stevigheid voor uw schuttingpoort. Dit komt doordat staal niet de natuur heeft om te werken, krimpen en te scheuren. Een houten frame zal dit veel sneller hebben, waardoor de poort niet meer lekker sluit. Ook biedt het stalen frame de optie om in de poort een slot te "verzinken". Dit slotset is uiteraard ook verkrijgbaar in ons webshop menu! Wanneer u een poort met stalen frame op gaat hangen in een betonschuttingsysteem, is het aan te raden om een regelset bij te bestellen. U kunt uw slot namelijk lastig laten vallen in een stuk ferm beton + de kans dat het beton dan verkeerd afbreekt is altijd aanwezig.

 

 

 

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen