Robuuste Buitenverblijven met Zadeldak (8 producten)

De robuuste overkappingen met Zadeldak zijn de huidige trend als het gaat om tuinconstructies. Deze overkappingen met zadeldak zijn namelijk volledig naar wens in te richten zoals u dat zelf wilt. Zo is het mogelijk om te kiezen voor extra privacy door wanden dicht te maken in uw overkapping en zelfs een inpandige berging is geheel in stijl mee te nemen in uw constructie. Bekijk voor meer informatie en afbeeldingen de PDF-Brochure.

Uw eigen overkapping met zadeldak samenstellen

De robuuste buitenverblijven met zadeldak worden standaard geheel open geleverd. Voor extra privacy en beschutting kunt u er voor kiezen om de wanden en topgevels bijvoorbeeld dicht te maken met Zweeds rabat. Het Zweeds rabat is ook diepzwart gespoten leverbaar. U kunt uw buitenverblijf inrichten zoals u dat wilt!
Een veel gekozen optie is om onder de dakconstructie een berging te maken door middel van 4 palen met elkaar verbinden. Hiervoor kan zelfs de dakbalkconstructie gewijzigd worden waardoor de paal niet meer in het midden staat, maar precies op de plek waar u hem wilt hebben (onder voorbehoud constructietechnische mogelijkheden).

Landelijk en Robuust

Deze constructies zijn zeer compleet vanuit het basispakket, wat deze overkappingen standaard al hebben inbegrepen.

 • Volledig hogedruk geïmpregneerd Scandinavisch vurenhout
 • Zeer zware & imposante dakconstructie
 • Dakhelling 30°
 • Staanders: 140 x 140 mm, Gelamineerd & Geschaafd
 • Doorloophoogte 210 cm
 • Dakdelen 16 x 90 met groef & messing (dus geen spaanplaat)
 • Dakbedekking: Keuze uit Shingles, pan- en tengellatten of dakpanplaten (tegen meerprijs)
 • Zware Schoren van 90 x 90 mm
 • Dakoversteek rondom 25 cm
 • Nokhoogte: 300 cm = 325 hoog, 350 cm = 350 hoog, 400 = 375 hoog
 • Uit voorraad leverbaar

Deze modelserie heeft een zeer zware dakconstructie. Hierdoor is het mogelijk om, naast de standaard dakbedekking shingles, te kiezen voor dakpanplaten of zelfs dakpannen. De dakpannen dient u zelf te verzorgen, deze worden niet door Brand Solide geleverd.

De staanders onder deze zware constructie zijn extra dik: 14 x 14 cm. Deze extra dikke staanders geven de constructie een robuuste en landelijke uitstraling! Ook zijn de staanders onder deze constructie gelamineerd/verlijmd. Hierdoor zullen de palen nauwelijks trekken, werken en scheuren doordat de natuurlijke spanning nagenoeg uit het hout is verdwenen. Van deze serie staat een demo-model in onze showroom opgebouwd. Kom kijken en overtuig uzelf!

De wanden van Zweeds rabat kunnen zowel enkelwandig, dubbelwandig, groen geïmpregneerd en diepzwart gespoten geleverd worden. Deze wanden worden standaard geleverd met regelwerk van 45 x 70 mm om deze tussen de staanders in te monteren. Hierdoor blijft u de staanders zien en behoudt u de klassieke look- en feel. Bevestigingsmateriaal is standaard inbegrepen, bij de zwarte Zweeds rabatdelen worden zelfs schroeven met een zwarte kop geleverd om deze zo mooi mogelijk weg te werken! Let op: Zweeds rabat wordt altijd met de potdekselkant naar buiten verwerkt i.v.m. afwatering, indien u ook aan de binnenzijde van uw wand het potdekselprofiel wilt zien kunt u ervoor kiezen om de wand dubbelwandig te laten bekleden.

H-ankers en overige verankeringsmethoden Met de H-ankers (incl. bevestigingsmateriaal) verankert u de staanders stormvast. U dient deze ankers in te graven en vervolgens (snel)beton er omheen te doen. H-ankers bieden de meeste zekerheid qua stormvastheid. Een betonpoer is meer een funderingselement dan een verankeringsmethode. Vloerpaalhouder / U-Anker Met de verzinkte vloerpaalhouders of U-ankers kunt u de staanders eenvoudig monteren op een vlonder, terras of betonvloer. Montage: Bij het basispakket wordt een duidelijke handleiding meegeleverd incl. spijkers en schroeven. Voor de montage is voldoende technisch inzicht en ervaring nodig.

De modellen uit de serie: robuuste overkapping met zadeldak worden standaard gratis thuisbezorgd en zijn bijna altijd uit voorraad leverbaar.

Hout is een natuurproduct, en hout leeft. In de zomer zal het materiaal krimpen, in de winter zal het hout uitzetten. Ook kunnen er krimpscheurtjes, kopscheurtjes, harszakjes, een kromming of een losse knoest voorkomen. Zelfs bij gelamineerde staanders is dit niet 100% uitgesloten. Dit heeft echter geen invloed op de sterkte van de constructie. Bij enkelzijdige wanden kan er soms door uitdroging een druppeltje water doorsijpelen op een knoest. Ook deuren en ramen zullen door de seizoenen krimpen en uitzetten. Bij de vuren deuren is dit meestal simpel op te lossen vanwege de verstelbare scharnieren. Bij de Douglas deuren en ramen zult u hoogstwaarschijnlijk in het 1e jaar een pascorrectie moeten doen. Bij geïmpregneerd hout kunnen impregneersporen, witte aanslag of lichte strepen door de stapellatjes zichtbaar zijn. Dit is normaal en onvermijdbaar.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen