Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Douglashout

Bent u op zoek naar voordelig en kwalitatief goed Douglashout? Bekijk dan direct ons complete assortiment: Balken, Regels, Planken, Palen en nog veel meer. Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op de website of bel 0184-612218.

Eigenschappen

  • Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten/spar
  • Grove Nerf
  • Kleur Kernhout rood/zalmroze, Kleur spinthout geelachtig
  • Verkleuring: Onbehandeld verkleurt Douglas naar Grijs/Zwarte tint

Toepassingen

  • Douglashout wordt voornamelijk gebruikt voor houten buitenconstructies als veranda's, overkappingen, prieelen, pergola's, vlonders, erfafscheidingen, schuttingen en wandbekleding.

Wat is Douglashout?

Douglashout is afkomstig van de een Douglas Naaldspar. Van nature zal Douglas een duurzaamheidsklasse hebben van 3 tot 4, afhankelijk van de hoeveelheid spint. Op zichzelf is Douglas erg geschikt voor constructiewerken welke zijn gericht op buiten gebruik. Het is voornamelijk geschikt voor bovengrondse doeleinden. Voor ondergrondse doeleinden adviseren wij ten allen tijde hardhouten palen, balken of regels in verband met een hogere duurzaamheidsklasse. De jaarringen van een Douglasspar liggen vrij ver van elkaar af, wat betekent dat het enorm snel groeit ten opzichte van bijvoorbeeld vurenhout, Siberisch lariks of tropische hardhoutsoorten. Hierdoor verkrijgt het hout zijn sfeervolle rode vlammen en kunt u de jaarringen erg goed zien, ook aan de buitenzijde van de bewerking.

Douglashout is zowel geschaafd als ruw verkrijgbaar. Bij Brand-Solide bieden wij beide soorten aan, wij helpen u graag de juiste keuze de maken tussen deze twee bewerkingen. Zo is geschaafd hout een stuk makkelijker te verwerken en is het minder gevoelig voor krimpen en werken. Het ruwe hout kan echter meer sfeer geven en is vanzelfspreke goedkopen, omdat er in het ruwe hout geen extra schaafbewerking zit. Ruw wordt ook wel fijnbezaagd genoemd, dit is precies hetzelfde! 

Ook zijn verschillende palen verkrijgbaar in een gelamineerde vorm. Dit brengt als grote voordeel met zich mee dat de natuurlijke spanning (welke zeer aanzienlijk aanwezig is ten opzichte van andere houtsoorten) verminderd en de kans op scheuren, werken en krimpen nog eens een stuk verminderd wordt. Gelamineerd Hout is bij ons ten allen tijde geschaafd!

Het spint van Douglas is Geelachtig en het kernhout is rood/zalmroze. Douglas heeft onbehandeld een levensduur van  ongeveer 10 jaar. Wij adviseren het douglas te behandelen met om de levensduur te verlengen

Mocht u meer informatie willen over ons Douglashout of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel dan 0184-612218 of mail info@brand-solide.nl!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen