Vanaf zaterdag 27 juli t/m zaterdag 10 augustus 2024 zijn wij gesloten wegens vakantie. Orders welke voor zaterdag 20 juli geplaatst worden, zullen voor 27 juli worden geleverd. Orders welke tussen 27-7 en 10-8 besteld worden, worden z.s.m. na onze vakantie uitgeleverd.
Levering binnen 6 werkdagen Levering binnen 6 werkdagen
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Douglas Ramen en Deuren (20 producten)

Douglas ramen en deuren zijn enorm stijlvol. Douglashout heeft vanuit zichzelf een vlamstructuur, wat ervoor zorgt dat het hout erg warm is. U vindt op deze pagina zowel ramen als deuren (enkel en dubbel). Ramen en deuren zijn incl. glas en decoratieve voorzetroeden. Deuren worden geleverd met slot , kruk en cilinder. Let op: het beslag en scharnieren worden los geleverd, deze zijn niet voorgemonteerd!

Werken/Krimpen/Trekken van Douglas Deuren en Ramen

Enige vervorming door weersinvloed is bij Douglas deuren en ramen mogelijk, zolang deze de montage van het desbetreffende product niet belemmeren. Dit houdt in het kort in dat een kromming - loodrecht op het deurvlak - en uitbuiging van het deurblad uit het vlak toelaatbaar zijn. De toelaatbare afwijking van het deurblad van een Douglas deur is 20mm - loodrecht op het deurvlak. Wij adviseren het onbehandelde Douglashout van de deuren en ramen zo snel mogelijk te behandelen met ten minste een transparante beits of lazuur in Douglas kleur. Dit voorkomt werken, trekken en krimpen van de deuren aanzienlijk.

Douglas ramen en deuren welke niet behandeld zijn/worden kunnen aanzienlijk veel meer werken en krimpen dan deuren welke dit niet zijn.

Plaatsing

De deuren kunnen na aflevering direct geplaatst worden. Enige vochtdoorslag is mogelijk. Dit is te voorkomen door er voor te kiezen om de ruiten na het afhangen van de deuren, zelf nog een keertje af te kitten. Dit is tevens ook aanbevolen om de levensduur van de deur te verlengen. De deuren worden altijd geleverd met een slot, krukset en cilinder. Deze dient u zelf af te hangen en zijn niet voor-gemonteerd. Voorzetroeden kunnen eventueel verwijderd worden van de deur indien deze niet gewenst zijn. Bij alle deuren is standaard enkel (echt) glas geleverd, tenzij anders vermeld. Ramen zijn, indien klappend/openvallend/opendraaiend, geleverd inclusief het nodige hang- en sluitwerk. Deze dient u zelf af te hangen in het werk.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen