Overkappingen en Prieëlen

Geniet van het buitenleven met onze vrijstaande terrasoverkappingen. We bieden u een ruim assortiment overkappingen met plat dak, overkappingen met punt dak, prieëlen met plat dak en prieëlen met punt dak. Ook levert Brand-Solide complete buitenverblijven met plat dak en natuurlijk ook de trendy Douglas Kapschuren! Op zoek naar een prieel of overkapping? Ons uitgebreide assortiment biedt volop keus. De meeste modellen zijn direct uit voorraad leverbaar.

 

Montagebeschrijving
Bij al onze modellen worden een montagebeschrijvingen geleverd. Zo wordt gezorgd dat u uw eigen overkapping of prieel met enige technische kennis en krachten zelf op kunt bouwen. Zo kunt u al vanaf de bouw van uw overkapping of prieel genieten. Zeker weten uw u vergunningsvrij mag bouwen? Bekijk dan de pagina van de Rijksoverheid voor actuele bronnen en referenties.

Dakbedekking
Er zijn verschillende soorten dakbedekking verkrijgbaar bij onze overkappingen. Bij platte daken wordt vrijwel altijd EPDM aanbevolen. EPDM is een rubberfolie wat erg elastisch en stevig is, EPDM wordt koud aangebracht (d.m.v. lijm) waardoor het ideaal is om op een houten dakbeschot te verwerken.

Bij prieelen met een piramidedak adviseren wij ten allen tijde shingles te gebruiken als dakbedekking. Met shingles kunt u uw prieel gemakkelijk waterdicht krijgen op de nokstukken, waardoor dit de meest gebruikte en efficiëntste manier van dakbedekken wanneer u een model met piramidedak aanschaft.

Op overkappingen met een zadeldak of kapschuren kunnen wij ook dakpanplaten leveren. Onze dakpanplaten worden op maat geleverd inclusief de juiste nokstukken op de hoek van het dak pas gemaakt. Zo kunt u uw constructie voorzien van een goede kwaliteit dakpanplaten en geen houtje-touwtje platen. Wij leveren zelf geen Dakpannen, maar kunnen u hierin wel adviseren en helpen de juiste uit te zoeken en te kijken waar allemaal rekening mee gehouden dient te worden.

Verankering
Het is een wijze raad om uw tuinconstructie te verankeren tegen weer en wind. Wij hebben hier per model overkapping verschillende wijzen voor om deze zo goed mogelijk aan de grond vast te zetten. Meer informatie met betrekking tot het verankeren van uw overkapping? Bel dan 0184-612218, mail of vul het contactformulier in!

Maatwerk
Onze overkappingen met plat dak zijn naast vele standaard maten, ook in maatwerk te leveren. Dit biedt u volop mogelijkheden als het gaat om het aanpassen van uw gewenste model aan uw tuin, in plaats van andersom! Deze maatwerkoverkappingen beperken zich echter wel tot het gebruiken van 90 graden hoeken om de constructie zo stabiel mogelijk te houden terwijl de prijzen ook nog intact worden gehouden en niet de pan uitvliegen.

Voor meer informatie over onderhoud en eigenschappen van overkappingen en andere paalconstructies, klik hier.

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen