Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Hardhouten Regels | Hardhouten Liggers (4 producten)

Bij het maken van een vlonder van Douglas-, Geïmpregneerd- of natuurlijk Hardhout, is het ondenkbaar om Hardhouten Regels weg te laten uit het algehele plaatje. Op deze pagina vindt u ons assortiment in hardhouten regels. Deze hardhouten regels zijn ten allen tijde uit voorraad leverbaar. Zo kunnen wij uw hardhouten regels snel vervoeren richting locatie.

Bezig met laden... Bezig met laden...

Hardhouten Regels
De hardhouten regels onder uw vlonder dienen als balklaag voor het vastschroeven van uw vlonderplanken. Naast hardhouten regels leveren wij ook regels van geïmpregneerd vurenhout en Douglashout. Voor een standaard vlonder adviseren wij hardhouten regels van 45 x 70 mm te gebruiken voor een ideale ondersteuning. Het enige nadeel is dat u deze hardhouten regels voor dat u gaat vastboren, dient voor te boren. Onze hardhouten regels zijn namelijk bijna altijd van de houtsoort Angelim Vermelho of Azobé (zie hardhoutsoorten-pagina), dit zijn harde houtsoorten waarin een schroef simpelweg afbreekt. Onze hardhouten regels dus van een goede hardhouten kwaliteit.

Voor het vastschroeven van uw vlonder, is de dikte van uw plank bepalend voor de lengte van de schroeven welke u gaat gebruiken. Het is meestal verstandig om een schroef te pakken welke minimaal 2x zo lang is als de dikte van uw vlonderplanken om een stevige verbinding te vormen tussen de vlonderplanken en de hardhouten regels.

Voor het verbinden van uw hardhouten regels met de grond, adviseren wij een verbinding van de hardhouten regels met een piketpaal van 50 x 50 mm of een piketpaal van 60 x 60 mm. Dit is afhankelijk van de grondsoort, gewicht wat de hardhouten regels en piketpalen dienen te dragen en de hellingshoek van de hardhouten regels / vlonder. De piketpalen en de hardhouten regels kunt u verbinden met slotbouten van M8x110 of M8x120

Onze hardhouten regels zijn meestal verkrijgbaar in twee varianten:

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen