Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Douglas Palen, stoer en landelijk! (12 producten)

Onze Douglas palen en staanders worden vooral gebruikt voor het maken van robuuste constructies, buitenverblijven en overkappingen. Douglas-hout zorgt voor een stoer en natuurlijk houtgevoel.. Heeft u een idee? Dan denken wij met u mee! Samen stellen we dan een bestek samen wat u precies nodig heeft. Wij krijgen wekelijks verse aanvoer in Douglashout, uiteraard zijn onze Douglas palen scherp geprijsd!

 

 

Bezig met laden... Bezig met laden...

In ons assortiment Douglas palen vindt u verschillende soorten en maten palen. De meest standaard paal welke in Nederland verkocht wordt, is de 150 x 150 mm fijnbezaagde variant. Deze paal wordt meestal 4-ex logs gezaagd, wat inhoudt dat het hart niet meer in de paal zit. Zo is de kans op scheuren minimaal. In de zomermaanden kan door de forse vraag naar Douglashout, meer kern/hart in de palen zitten. In de winter is dit doorgaans minder.

Naast fijnbezaagde Douglas palen, hebben we in ons assortiment ook nog geschaafde Douglas palen en gelamineerde Douglas palen in verschillende maten. Een geschaafde paal is netter in de afwerking, zo is er bijvoorbeeld bijna geen splintervorming meer te vinden op de palen en zijn de hoeken meestal afgeschuind of gerond. Een geschaafde Douglas paal trekt minder snel krom, scheurt minder en tordeerd minder snel dan een fijnbezaagde paal. Dit deze eigenschappen zijn echter wel eigenschappen van Douglas op zichzelf, garantie op het niet-kromtrekken van palen is nooit van toepassing.

Wilt u de kans op kromtrekken, scheuren, en torderen maximaal verminderen? Dan kunt u kiezen voor een DUO-gelamineerde paal. Deze gelamineerde Douglas palen bestaan ook nog eens uit meerdere stukken in de lengte (vingerlas), waardoor eventueel kromtrekken en scheuren niet over de hele paal kan gaan. Hierdoor blijft de paal netter, trekt deze bijna niet krom en tordeerd deze nagenoeg niet. Let op: ook gelamineerd Douglashout is niet perfect. Kleine scheurtjes of afgebroken hoekjes/putsjes kunnen nog steeds voorkomen.

Douglas palen worden voor veel doeleinden gebruikt in de tuin. Zo is het mogelijk om met onze Douglas palen te gebruiken voor de schutting, of om deze te gebruiken om een mooie landelijke pergola van te maken.

Wanneer u deze palen gaat gebruiken voor schuttingen in combinatie met bijvoorbeeld Zweeds rabat, adviseren wij ten zeerste deze paal te behandelen met een menie of rubbercoating. Onbehandeld gaat Douglashout in de grond namelijk slechts 3-5 jaar mee.

Wanneer u de Douglas palen gaat gebruiken voor uw overkapping, is het verstandig deze te bevestigen op betonpoeren. Zo voorkomt u contact met de grond en het geeft ook nog eens een mooie uitstraling. Onder de eventuele wanden kunt u dan betonbanden gebruiken, om deze samen met de betonpoeren op te hogen.

Douglas-hout  is vooral geliefd vanwege de warme uitstraling en sfeer. Met name het fijnbezaagde Douglas geeft het ultieme houtgevoel. Het wordt vooral onbehandeld toegepast voor het maken van een Douglas buitenverblijf of Douglas overkapping. Het Douglas-hout zal dan mooi vergrijzen. Het hout is voor een onbehandelde houtsoort erg duurzaam, het hout heeft een levensduurverwachting van ca 15 jaar. Naarmate het hout verder uitdroogt wordt het steeds harder. Door het Douglashout te behandelen met een speciale Douglas-beits zal het nog langer meegaan.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen