Composiet Vlonderplanken (19 producten)

Op zoek naar composiet vlonderplanken? Kijk niet verder en bestel eenvoudig online!

Bij het verwerken van composiet is het belangrijk dat de liggerafstand maximaal 35 cm is. Gebruik altijd de originele clips. WPC is de afkorting van Wood Plastic Composite. Het materiaal is dus opgebouwd uit o.a. houtvezels en harsen. Dat betekent dat composiet uitzet en krimpt door warmte en vocht. Daarom is het belangrijk dat composiet vlonderplanken iets op afschot wordt aangebracht zodat het water er afloopt en dat er altijd ruim voldoende ventilatieruimte (minimaal 40 mm) onder de vlonder moet zijn. Bij onvoldoende ventilatie zal het materiaal kunnen gaan schimmelen/weervlekken en bovenmatig uit kunnen zetten en daardoor bol staan. Aan de uiteinden moet de onderconstructie dus open blijven zodat er voldoende ventilatie is. (40 mm onderruimte en aan de buitenzijde omsloten/afgetimmerd ventileert onvoldoende. De onder-regels dienen met slagpluggen aan de ondergrond bevestigd te worden.

Wanneer u klem tussen twee muren een vlonder maakt dan moet er aan de randen moet er ook voldoende ruimte zijn voor het uitzetten. (ca 20 mm)

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen