Onderhoudsvrij Tuinhuis (9 producten)

Heeft u geen enkele zin om uw tuinhuis iedere keer weer bij te houden, of een kleur die constant valer en valer wordt? Bekijk dan ons assortiment onderhoudsvrije tuinhuizen op deze pagina. Strak, design en onderhoudsvrij.

De tuinhuizen uit het assortiment "onderhoudsvrij tuinhuis" worden geproduceerd onder label van Gardival. Deze producent heeft drie verschillende soorten onderhoudsvrije tuinhuizen om uit te kiezen, waar de één weer net wat strakker is dan de ander. We hebben voor het gemak een aantal voorbeeldmodellen vertoond om zo een goede prijsindicatie te kunnen geven van de drie verschillende soorten.

Model Reja, modern tuinhuis met plat dak en dakoversteek

De Reja wordt gemonteerd met wpc planken met een uniek stevig profiel. Deze planken worden 1 voor 1 vastgeschoten op een kader van vurenhout wat onder hoge druk geïmpregneerd is. Door met de techniek van deze voorgemaakte wandpanelen te werken, kan de Reja zeer vlot opgebouwd worden. Het wpc bestaat uit 50% hardhoutvezels, 30% HDPE kunststof en 20% andere materialen. Dit model wordt geleverd in geborsteld antraciet grijs. Deze geborstelde planken hebben een oppervlakte met een niet-glanzende structuur. Dit zorgt voor een luxueuze, natuurlijke en warme uitstraling. De wpc delen hebben een zeer lage uitzetting bij verschillende temperatuurschommelingen. Natuurlijk is dit model gecertificeerd met een FSC certificaat.

Model Box WPC, een strak tuinhuis in een nieuw jasje

Dit topmodel, wat op de markt al langer te verkrijgen is in het vurenhout en irokohout. Is nu ook verkrijgbaar in WPC (wood plastic composite). Dit tuinhuis wordt voorzien van een schuifdeur met een aluminium frame (wat ook in grafietkleur beschikbaar is) en opaal gelaagd glas. Strak en Kwalitatief designmodel. De schuifdeur is zoals eerder vernoemd te verkrijgen in twee RAL kleuren: aluminium (9006) en grafiet (7024). Zo kunt u uw tuinhuis volledig naar uw stijl en voorkeur bepalen. U kunt als optie ook een raam kiezen. Stel uw eigen box WPC zelf samen! Dit model staat bij ons opgebouwd in de showroom.

Panama, de absolute top in onderhoudsvrije tuinhuizen

Bent u op zoek naar een ultramodern en ontzettend duurzaam tuinhuis met een minimale onderhoudsfrequentie? Kies dan voor de strakke lijnen van de Panama, een tuinconstructie met duurzame HPL gevelplaten (ook wel volkunststof). Deze worden voornamelijk gebruikt voor professionele toepassingen. Dit tuinhuis is tot in de details afgewerkt met hoogstaande kwalitatieve materialen. Een HPL (High Pressure Laminate) plaat is een zelfdragende, onder hoge druk vervaardigde laminaatplaat welke zeer geschikt is voor buitentoepassingen. De plaat is bestand tegen licht en weersinvloeden, conform de Europese norm EN438 en heeft ook een CE kwaliteitslabel.

De platen waarmee de Panama is afgewerkt, zijn enorm duurzaam. Sterke temperatuurswisselingen en weersinvloeden hebben geen effect op het uiterlijk en stabiliteit en de platen zijn ook 100% recyclebaar. De platen laten zich hiernaast in de constructie ook nog eens toepassen als een geventileerd gevelsysteem. Zo heeft u zo min mogelijk onderhoud, en houdt u meer tijd over om te genieten.

De Panama is beschikbaar met een enkele, dubbele of schuifdeur. De schuifdeur heeft vier verschillende varianten, om u zo uw eigen stijl en voorkeur te laten bepalen. De Panama is ook nog eens beschikbaar in twee kleuren (lichtgrijs en antraciet) en heeft standaard één raam. De afwerking op het dak is gemaakt van EPDM, een hoogwaardige dakbedekking welke zich in goed uitleend als dakbedekking voor dit strakke tuinhuis. Stel uw panama eenvoudig samen!

Tips en informatie over WPC tuinhuizen en bergingen

  • De eerste 3-4 maanden zullen de WPC planken door invloed van regen en zonlicht een lichte vergrijzing ondergaan. Het kan enkele maanden duren eer de vergrijzing mooi egaal wordt, maar daarna blijft uw wpc kleurstabiel. Na de eerste 4-tal maanden is de vergrijzing nog minimaal.
  • Spoel je tuinconstructie of tuinscherm volledig af met water na de opbouw. Dit helpt om losse vezeltjes weg te spoelen. Spoel steeds je volledige wand zo egaal mogelijk af. Zo krijgt je sneller een egale vergrijzing.
  • Eventuele witte randen, vetvlekken en kringen verdwijnen vanzelf onder invloed van regen en zonlicht.
  • Vlekken van olijfolie verdwijnen ook vanzelf onder invloed van regen en zonlicht. Dit kan ongeveer een maand duren. Niet op schuren of schrobben. Dit veroorzaakt enkel grotere kringen.
  • Vogeluitwerpselen en urine van honden of katten spoel je best af met water. en eventueel wat ontvettingsmiddel indien nodig. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt niet aangeraden. Niet op schrobben of schuren.
  • Wanden die vuil geworden zijn door stof of nabij staande beplanting kunnen ook enkel met water afgespoeld worden. Indien gewenst kan er wat biomosproduct of mosverwijderaar toegevoegd worden aan het water.
  • Echt hardnekkige vlekken, lichte krassen of andere lichte beschadigingen kunnen verwijderd worden door met een zachte koperen borstel volgens de borstelrichting (‘nerven’) van de WPC planken te wrijven (horizontaal bij wanden en schermen). Kleurverschillen en krassen gaan hierdoor weg. Hierna eveneens afspoelen met water over de ganse oppervlakte.
  • WPC materiaal is brozer dan hout. Het wordt echter niet brozer onder invloed van zonlicht, noch weersomstandigheden. De materiaalkwaliteit blijft behouden (10 jaar en langer).
  • WPC overschotten (afgezaagde stukken, …) kunnen bij het restafval.

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen