Montage

Zelf monteren
Bij de meeste producten wordt een duidelijke montagehandleiding meegeleverd waardoor het voor de klanten met voldoende handigheid niet moeilijk zal zijn om een blokhut, tuinhuis of prieel te bouwen. Bij importblokhutten zijn deze handleiding vrij summier. Ook de benodigde bevestigingsmaterialen worden meestal standaard meegeleverd. Afhankelijk van het model kan de moeilijkheidsgraad en benodigde tijd verschillend zijn. Bij maatwerkproducten wordt een standaard montage-instructie vaak aangevuld met schematische tekening. Hiervoor dient u te beschikken over voldoende technisch inzicht en ervaring. Doorgaans zijn het voor bouwen van het tuinhuis 2 personen nodig. Controleer altijd vooraf of uw pakket compleet is.  Wij kunnen onmogelijk precies aangeven hoeveel tijd u nodig heeft om zelf te monteren. De meegeleverde tekeningen zijn voor 90% van onze klanten logisch en voldoende. Het kan dan gebeuren dat een door u  ingehuurde klusser met minder ervaring veel langer bouwtijd nodig heeft en daardoor veel duurder uit kan vallen dan een ervaren monteur met een hoger uurtarief. Wij kunnen daar niets aan doen.

Mocht u tijdens de montage vragen hebben dan zijn we helpen wij u graag telefonisch tijdens onze normale openingstijden van maandag t/m vrijdag. Op zaterdag zijn wij beperkt bereikbaar

Indien u de montage uit laat voeren door een montagebedrijf waarmee wij u in contact brengen dan kiezen wij ervoor om de juiste monteur in te schakelen die voor uw type de beste ervaring heeft. Het kan zijn dat deze monteur dan verder uit de buurt komt maar naar onze mening toch de beste en voordeligste keuze voor u is.  Deze montagebedrijven werken meestal met een vaste aanneemsom. Kiest u voor urencalculatie achteraf dan worden de uren incl. reistijden berekend. Dat zijn dus ook de file uren.

 

Voor de montage dient een deugdelijk fundament aanwezig te zijn met voldoende ruimte rondom i.v.m. de dakoversteek. Een fundatie moet altijd waterpas, vlak en haaks zijn. Ook wanneer het tuinhuis is uitgevoerd met een houten vloer moet de ondergrond verhard zijn.

Meestal bestaat de fundatie voor een tuinhuis uit een tegelplateau met betonbanden, hardhouten funderingsbalken met piketpaaltjes of een betonvloer.

Prieëlen en overkapping worden meestal verankerd met H ankers en beton of paalvoethouders . Vraag ons gerust om advies! De meeste zelfstandige monteurs welke montage van tuinhuizen uitvoeren en H-ankers of fundatie moeten moeten instorten geven de prijs altijd excl. het aanhelen/passlijpen bestrating.

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen