Montage

Zelf monteren

Bij de meeste producten wordt een duidelijke montagehandleiding meegeleverd waardoor het voor de klanten met voldoende handigheid niet moeilijk zal zijn om een blokhut, tuinhuis of prieel te bouwen. Bij importblokhutten(Tuindeco en Interflex) zijn deze handleiding vrij summier.  Ook de benodigde bevestigingsmaterialen worden meestal standaard meegeleverd. Afhankelijk van het model kan de moeilijkheidsgraad en benodigde tijd verschillend zijn. Bij maatwerkproducten wordt een standaard montage-instructie vaak aangevuld met schematische tekening. Hiervoor dient u te beschikken over voldoende technisch inzicht en ervaring. Doorgaans zijn het voor bouwen van het tuinhuis 2 personen nodig. Controleer altijd vooraf of uw pakket compleet is.  Wij kunnen onmogelijk precies aangeven hoeveel tijd u nodig heeft om zelf te monteren. De meegeleverde tekeningen zijn voor 90% van onze klanten logisch en voldoende. Het kan dan gebeuren dat een door u  ingehuurde klusser met minder ervaring veel langer bouwtijd nodig heeft en daardoor veel duurder uit kan vallen dan een ervaren monteur van ons met een hoger uurtarief. Wij kunnen daar niets aan doen.

 

Mocht u tijdens de montage vragen hebben dan zijn we helpen wij u graag telefonisch tijdens onze normale openingstijden van maandag tm vrijdag. Op zaterdag zijn wij beperkt bereikbaar

Voor de montage dient een deugdelijk fundament aanwezig te zijn met voldoende ruimte rondom i.v.m. de dakoversteek. Een fundatie moet altijd waterpas, vlak en haaks zijn. Ook wanneer het tuinhuis is uitgevoerd met een houten vloer moet de ondergrond verhard zijn. Verpakkingsmaterialen, pallets en afval nemen wij niet mee retour. Indien u deze onverhoopt toch retourneert bereken wij € 50,-- extra kosten

Meestal bestaat de fundatie voor een tuinhuis uit een tegelplateau met betonbanden, hardhouten funderingsbalken met piketpaaltjes of een betonvloer.

Prieëlen en overkapping worden meestal verankerd met H ankers en beton  of paalvoethouders . Vraag ons om advies! Indien wij de montage uitvoeren en H-ankers moeten instorten dan is de prijs altijd excl. het aanhelen/passlijpen bestrating. Betonpoeren stellen wij niet, deze dienen vooraf door uw stratenmaker gesteld te zijn.