Vanaf zaterdag 27 juli t/m zaterdag 10 augustus 2024 zijn wij gesloten wegens vakantie. Orders welke voor zaterdag 20 juli geplaatst worden, zullen voor 27 juli worden geleverd. Orders welke tussen 27-7 en 10-8 besteld worden, worden z.s.m. na onze vakantie uitgeleverd.
Levering binnen 6 werkdagen Levering binnen 6 werkdagen
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Douglas Vlonderplanken (3 producten)

Op zoek naar een goede kwaliteit Douglas vlonderplanken? Onze assortiment biedt zowel 24 en 28 mm dik en van uitstekende kwaliteit. En ook nog eens voordeliger dan u denkt.... Mocht u vragen hebben, stel ze gerust via ons contactformulier of telefonisch via 0184-612218

Douglas Vlonderplanken
Douglas Vlonderplanken zijn weer een trend welke in Nederland steeds verder doordringt. Bij Brand-Solide zijn we al jaren dealer in Douglashouten vlonderplanken en daarom kunnen wij u perfect adviseren wat voor soort vlonderplanken u het beste kunt gebruiken voor uw vlonder. Onze Douglas vlonderplanken zijn altijd minstens 24mm dik zodat u kunt genieten van een stevig Douglas terras.

De vlonderplanken komen van de Douglasspar, dit is een houtsoort welke onbehandeld ongeveer 8 tot 15 jaar mee kan gaan in een natuurlijke omgeving. Onbehandeld is deze houtsoort duurzamer dan bijvoorbeeld Grenen. Wij adviseren u bij het maken van de vlonder echter ten allen tijde hardhouten liggers te gebruiken, dit omdat liggers altijd meer te verduren hebben dan de planken. Ook is het makkelijker om één vlonderplank na verloop van tijd te vervangen dan een ligger. Bij het monteren adviseren wij om de liggers ongeveer 50 cm van elkaar te houden voor een stevige vlonder. Ook is geadviseerd om 5 tot 10 mm tussen iedere plank te houden in verband met krimpen en werken. Zoekt u echt topklasse? Kijk dan eens naar Siberisch lariks.

Douglas vlonderplanken zijn niet geschikt om tegen de grond aan te leggen, zonder een goede luchtcirculatie of scheiding tussen grond en planken. Indien u een vlonder in een modderige of zanderige omgeving gaat maken, gaan Douglas vlonderplanken slechts 3-5 jaar mee.

Voor het schroeven adviseren wij RVS schroeven te gebruiken van 5.0 x 60 mm.

Wilt u meer weten over Douglas Vlonders of vlonders in het algemeen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel 0184-612218!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen