Douglas Vellingdelen 18 x 145 mm Geschaafd

Douglas Vellingdelen 18 x 145 mm Geschaafd

Douglas | 135 mm werkend | Geschaafd

Vanaf € 2,60
Strekkende Meterprijs
€ 2,60
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 2,60
Dit veld is niet juist ingevuld Minimum aantal: 5

Varianten Varianten

x 300 cm
Minimum aantal: 5
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 7,80
x 400 cm
Minimum aantal: 5
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 10,40
x 500 cm
Minimum aantal: 5
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 13,00

Varianten Volle pakken

x Vol pak (168 stuks) | 300 cm | -10%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 2,34
10% korting
€ 1.310,40
€ 1.179,36
10% korting
x Vol pak (168 stuks) | 400 cm | -10%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 2,34
10% korting
€ 1.747,20
€ 1.572,48
10% korting
x Vol pak (168 stuks) | 500 cm | -10%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,60
€ 2,34
10% korting
€ 2.184,00
€ 1.965,60
10% korting
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving

Douglas | 135 mm werkend | Geschaafd


Douglas Vellingdelen 18 x 145 mm geschaafd zijn een absolute meerwaarde voor uw Douglas overkapping, buitenverblijf, kapschuur of tuinconstructie. Deze Douglas vellingdelen hebben een werkende breedte van 135 mm. Tevens in ons assortiment: Brede Douglas vellingdelen 18 x 195 met een werkende breedte van 185 mm.

Let op: in de markt vindt u ook veel vellingdelen welke een werkende breedte hebben van 130mm - deze zijn al snel 10 tot 15 cent voordeliger. Dit scheelt in vierkante meters echter niets in prijs, daarnaast zijn deze delen in dat geval AD en niet KD gedroogd - waardoor er meer werking, krimping en scheuring op kan treden.

Deze Douglas vellingdelen worden voornamelijk gebruikt voor Douglas constructies waar vervolgens een EPDM dak op komt. Het is echter ook mogelijk om hier een Enertherm MG (voor EPDM lijmen) dakisolatieplaat op te verwerken om vervolgens het EPDM op de Enertherm te plakken.

Met een dikte van 18 mm zijn deze Vellingdelen een stuk steviger en is de kans op scheuren een stuk minder aanwezig dan bij een Vellingdeel / dakplank van 16 mm dikte. Meestal zijn de planken van 18mm ook netter geschaafd, aangezien deze worden geschaafd uit een dikte van 22 mm.

Denk bij het verwerken van de Douglas Vellingdelen 18 x 145 mm vooral aan de tussenafstand van de dakbalken. De tussenafstand tussen de balken (let op, geen Hart-op-hart) adviseren wij op maximaal 50 cm te houden om licht doorbuigen van de Douglas Vellingdelen te voorkomen wanneer men op het dak loopt.

Wanneer u deze delen gaat verwerken op een zadeldak of puntdak met daarop dakpannen of dakpanplaten, adviseren wij hiertussen een scheiding te maken door middel van dampwerend/open folie (Miotex). Dit is een folie welke voor een dampdoorlating zorgt naar de buitenzijde van het folie, maar damp van de bovenzijde (lees condensatie) weert om zo de Douglas vellingdelen te beschermen tegen grote hoeveelheden waterdamp of vocht.

Details:

  • Mooie kwaliteit Douglas hout
  • Kopmaat: 18 x 145 mm
  • Werkende breedte: 135 mm
  • Vellingdeel / Dakhout
  • Onbehandeld
  • Glad geschaafd

Indien u deze Douglas vellingdelen wilt behandelen om de Douglas-kleur en sfeer te behouden, adviseren wij dit te doen met Remmers Aidol HK-Lazuur Douglas 2,5L. Deze beits zorgt voor een pigment welke bijna identiek is aan de echte, originele kleur van het Douglashout zelf. Hierdoor wordt de sfeer van de geschaafde Douglas vellingdelen niet weg gemoffeld door de beitslaag.

Bij volle pakken profiteert van een nog scherpere prijs. Bij volle pakken dient u wel rekening te houden met een uitval van 5-6%. Dat betekend niet altijd dat deze planken onbruikbaar zijn. Je kunt ze meestal nog prima verwerken voor kortere stukken.

 

Levertijd

Voorradig (transport: 3-10 werkdagen)

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw bericht is verzonden
Contact opnemen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen