Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...
AKTIE

Brede Douglas dakplanken 16 x 195 mm Geschaafd

Douglas | 185 mm werkend | Geschaafd

Vanaf € 3,45
Strekkende Meterprijs
€ 3,45
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 3,45
Dit veld is niet juist ingevuld

Varianten Varianten

x 400 cm
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 3,45
€ 13,80

Varianten Volle pakken

x 400 cm | Vol Pak (150 stuks, -10%)
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 3,45
€ 3,11
10% korting
€ 2.070,00
€ 1.863,00
10% korting
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving


Deze brede douglas dakplanken 16 x 195 mm geschaafd zijn een absolute meerwaarde voor een stoure en robuuste Douglas overkapping, buitenverblijf, kapschuur of tuinconstructie. Deze dakplanken hebben een werkende breedte van 185 mm

Deze brede Douglas dakplanken worden gebruikt voor Douglas constructies waar vervolgens een EPDM dak op komt. Het is echter ook mogelijk om hier een Enertherm MG (voor EPDM lijmen) dakisolatieplaat op te verwerken om vervolgens het EPDM op de Enertherm te plakken.

Denk bij het verwerken van deze Brede Douglas dakplanken 16 x 195 mm vooral aan de tussenafstand van de dakbalken. De tussenafstand tussen de balken (let op, geen Hart-op-hart) adviseren wij op maximaal 50 cm te houden om licht doorbuigen van deze planken te voorkomen wanneer men op het dak loopt.

Wanneer u deze delen gaat verwerken op een zadeldak of puntdak met daarop dakpannen of dakpanplaten, adviseren wij hiertussen een scheiding te maken door middel van dampwerend/open folie (Delta Vent-S). Dit is een folie welke voor een dampdoorlating zorgt naar de buitenzijde van het folie, maar damp van de bovenzijde (lees condensatie) weert om zo de Douglas dakplanken te beschermen tegen grote hoeveelheden waterdamp of vocht.

Details:

 • Douglas hout
 • Kopmaat: 16 x 195 mm
 • Werkende breedte: 185 mm
 • Vellingdeel/dakplank
  • Let op: Deze planken zijn gedroogd in een droogkamer - hierdoor werken ze bijna niet meer. U ziet veelal in de markt zogenaamd AD/luchtgedroogd - dat is andere kwaliteit!
 • Onbehandeld
 • Glad geschaafd

Indien u deze brede Douglas dakplanken wilt behandelen om de Douglas-kleur en sfeer te behouden, adviseren wij dit te doen met Remmers Aidol HK-Lazuur Douglas 2,5L. Deze beits zorgt voor een pigment welke bijna identiek is aan de echte, originele kleur van het Douglashout zelf. Hierdoor wordt de sfeer van de geschaafde Douglas planken niet weg gemoffeld door de beitslaag.

 

Specificaties

 • Label:
  AKTIE
 • Label kleur:
  #D90B0B

Levertijd

Voorradig (transport: 3-10 werkdagen)

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen