Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Brede Eiken Vellingdelen Geschaafd 20 x 188 mm

Amerikaans Eiken | 180 mm werkend | Geschaafd

Vanaf € 11,95
Strekkende Meterprijs
€ 11,95
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 11,95
Dit veld is niet juist ingevuld

Varianten Varianten

x 335 cm
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 11,95
€ 40,03
x 365 cm
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 11,95
€ 43,62
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving


Deze mooie brede geschaafde Amerikaans Eiken vellingdelen hebben een rustieke selectie en uitstraling. Prachtig voor in een eiken overkapping te gebruiken als plank voor het plafond. Ons advies is deze brede eiken vellingdelen altijd voor te boren en schroeven met een RVS schroef met een lengte van 40 of 50mm lang. Uniek is de lange lengte waardoor een mooi rustig beeld krijgt

Door de mooie dikke maat van 20mm na het schaven, hebben deze brede Amerikaans Eiken vellingdelen net even iets meer stevigheid en stabiliteit. Daarnaast zijn de planken ook KD gedroogd op 16%, voordat deze geschaafd zijn waardoor het hout veel stabieler is dan het Europees eiken . De selectie-graad van deze planken is "Rustiek" - dat wil zeggen dat er vrij grote knoesten in de plank kunnen zitten welke niet apart gestopt zijn met wax of plamuur. De kopse kanten van deze planken zijn behandeld met groene wax om kopscheuren te voorkomen. Wanneer u deze planken voor het dak of als plafond gaat gebruiken, adviseren wij de tussenafstand tussen de balken (let op, geen Hart-op-hart) op maximaal 60 cm te houden om licht doorbuigen.

Eventueel zijn deze planken ook te gebruiken als vloerplanken voor binnen. Bedenk wel dat de knoesten niet gestopt of geplamuurd zijn. Hou met eiken dakdelen altijd rekening met een uitval van ca 5-8%. Dus bestel voor de zekerheid altijd een paar planken extra

Wanneer u deze delen gaat verwerken op een zadeldak of puntdak met daarop dakpannen of dakpanplaten, adviseren wij hiertussen een scheiding te maken door middel van dampwerend/open folie (Delta Vent-S). Dit is een folie welke voor een dampdoorlating zorgt naar de buitenzijde van het folie, maar damp van de bovenzijde (lees condensatie) weert om zo de vellingdelen te beschermen tegen grote hoeveelheden waterdamp of vocht.

Details:

  • rustieke kwaliteit Eiken Hout
  • kopmaat: 20 x 188 mm
  • werkende breedte: 180 mm
  • vellingdeel
  • gedroogd
  • onbehandeld
  • glad geschaafd

 

Levertijd

Voorradig (transport: 3-10 werkdagen)

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen