8.000 m² voorraad 8.000 m² voorraad
T: <a href="tel:0184-612218">0184-612218</a> | 8:00-12:15 & 13:15-14:45 T: 0184-612218 | 8:00-12:15 & 13:15-14:45
Voorraad: 2-10 werkdagen levertijd Voorraad: 2-10 werkdagen levertijd
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Eikenhout Kopen (1 producten)

Eén van de bekendste houtsoorten van Europa: Eiken. In het algemeen erg sterk en hard, met authentieke on-voorkombare droogscheuren. Eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleurvorming en is zeer goed te onderscheiden van het lichtbruinige spint. Het hout heeft een mooie vlamtekening en structuur. 

Bezig met laden... Bezig met laden...

Bewerkbaarheid
Het eiken in ons assortiment is zwaarder en sterker dan meubeleiken, maar is ook grover dan structuur. Eiken werkt middelmatig tot zwaar. Waardoor eventueel torderen en scheuren haast onvermijdelijk is. Dit scheuren geeft een unieke en authentieke look! Voorboren in eiken is noodzakelijk, Roestvast/vrij bevestigingsmateriaal is noodzakelijk om blauw-zwartachtige verkleuring te voorkomen.

Nat hout is corrosief in contact met normaal ijzer. Indien u eiken in cement of turbobeton gaat storten zal het het uitharden hiervan vertragen.

Tordering of scheuring van eiken palen is geen reden tot reclamatie. Eiken werkt en scheurt zeer erg in verband met de zware omdat het versbezaagd  Kopscheuren door en door van 75 cm zijn eerder normaal dan uitzondering .De duurzaamheidsklasse van eiken is type 2. 

Eikenhout kopen? Eikenhout is vanouds de duurzaamste Europese houtsoort en voordat de nog duurzamere hardhoutsoorten op de markt kwamen werden ze in vrijwel alle duurzame constructies gebruikt. Het hout is in bijna iedere omstandigheid te gebruiken, of het nu voor een overkapping, schutting of restaurering is. 

Meer informatie over eikenhout kopen? Neem contact met ons op!

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen