Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Balk vuren 75 x 175 / Geschaafd 70 x 170 mm | C24 | Hoge-druk geïmpregneerd

Hoge-druk Geïmpregneerd | Sterkteklasse C24 | Bundels -10%

Vanaf € 8,95
Strekkende Meterprijs
€ 8,95
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 8,95
Dit veld is niet juist ingevuld

Varianten Varianten

x 510 cm
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 8,95
€ 45,65

Varianten Volle pakken

x Vol pak (60 stuks) | 510 cm | -10%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 8,95
€ 8,06
10% korting
€ 2.738,70
€ 2.464,83
10% korting
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving


Deze vuren balken van 75 x 175 (geschaafd naar 70 x 170 mm) zijn zeer zware dakbalken welke geschikt zijn voor de zwaardere overspanningen tot ongeveer 450-500 cm (draagkracht dakhout + EPDM). Daarnaast zijn deze vuren balken absoluut geschikt voor werken zoals reclamemasten of dakspanten voor kapschuren of zadeldak-constructies. 

Voor Naaldhout wordt de sterkteklasse bepaald / aangeduid met de letter C. Achter deze letter staat een sterkteklasse welke de karakteristieke sterkte-eigenschappen aanduid van een gezaagd stuk naaldhout. Waarden welke hieraan gebonden zijn, zijn bijvoorbeeld Buigsterkte, elasticiteit, gemiddelde volumieke massa, treksterkte en druksterkte. Waar deze waarden allemaal factoren zijn voor de maximale belasting(duur) van een stuk hout. 

Voor deze eigenschappen zijn twee soorten qua keuring. Optie 1 is visueel, wat meestal netter en secuurder gaat ten opzichte van optie 2: machinaal (massa). Bij ons zijn de balken ten allen tijde visueel gekeurd, en dus van keurige kwaliteit.

C24 balken van vuren 70 x 170 mm zijn in de bouw voor constructiedoeleinden veelal het meeste gebruikt in verband met de gunstige buigsterkte ten opzichte van een vrij eenvoudige visuele keuring en goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast de sterkere eigenschappen door de C24 gradering, is dit ook gunstiger voor het aantal knoesten wat zich per vierkante cm in het hout bevindt. Zo zitten er in C24 balken een stuk minder knoesten dan in een C18, C12 of ongekeurde vuren balk.

Ideaal om te gebruiken voor de zwaardere draagconstructies van uw gevel, dakbalken voor uw overkapping of zware onderliggers voor uw houten vlonder. Net even iets meer duurzaamheid dan een onbehandelde variant, tegen een kleine meerprijs.

Heeft u vragen over deze vuren balk 75 x 175 / 70 x 170 mm geschaafd en C24? Bel dan 0184-612218 of stuur een email via het contactformulier.

 

Levertijd

Voorradig (transport: 3-10 werkdagen)

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen