Douglas Zweeds rabat 11-27 x 195 mm (175 mm werkende breedte)

Douglas Zweeds rabat 11-27 x 195 mm (175 mm werkende breedte)

11-27 x 195 mm, Douglas, Onbehandeld 

Vanaf € 2,99
Strekkende Meterprijs
€ 2,99
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 2,99
Dit veld is niet juist ingevuld Minimum aantal: 5

Varianten Varianten

x 300 cm (leverbaar vanaf 05-03-2024)
Minimum aantal: 5
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 8,97
x 400 cm
Minimum aantal: 3
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 11,96
x 500 cm
Minimum aantal: 5
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 14,95

Varianten Volle pakken

x Vol pak (140 stuks) | 300 cm | -15% (leverbaar vanaf 05-03-2024)
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 2,54
14% korting
€ 1.255,80
€ 1.067,43
14% korting
x Vol pak (140 stuks) | 400 cm | -15%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 2,54
15% korting
€ 1.674,40
€ 1.423,24
15% korting
x Vol pak (140 stuks) | 500 cm | -15%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 2,99
€ 2,54
15% korting
€ 2.093,00
€ 1.779,05
15% korting
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving

Zeer goede kwaliteit Zweeds Rabatdelen van Douglashout!


Uitstekende kwaliteit Douglas Zweeds rabat 11-27 x 175 mm (werkende breedte)

Deze Douglas Zweeds Rabat zijn gemaakt van onbehandeld douglas welke aan de zichtzijde fijnbezaagd zijn en aan de achterzijde geschaafd met twee trekgroeven. Deze planken zijn eerst lichtelijk aan teruggedroogd voordat ze zijn gezaagd/geschaafd om zo krimping en scheuring van het douglashout te voorkomen. Meestal worden deze delen gebruikt voor het maken van een schutting, erfafscheiding, wand onder een overkapping of als gevelbekleding. Indien u deze plank wilt gaan gebruiken voor gevelbekleding van uw huis of schuur en zwart gaat maken, adviseren wij deze echter in het vuren hoge-druk geïmpregneerd of zwart gespoten aan te schaffen. 

Douglas groeit een stuk sneller dan bijvoorbeeld vurenhout. Zo is een Douglas-spar met een diameter van ca. 30 cm ongeveer 10 jaar oud, waar een fijnspar (vuren) ongeveer 20-28 jaar over doet. Hierdoor is het hout een stuk wilder qua nerf, dit is ook goed te zien wanneer men naar de planken kijkt. Deze nerf geeft Douglas de mooie vlamstructuur waar het om bekend staat, echter heeft ieder voordeel (meestal) zijn nadeel. Door deze snelle groei en grove nerf, is de kans op scheurvorming een stuk groter. Het Zweeds rabat Douglas is relatief een snelgroeiende boom. Dat zie je ook aan de afstand van de jaarringen Een boom die sneller groeit ontwikkeld meer en dikkere takken wat zicht vertaalt in meer en grotere knoesten. Hierdoor zal de gezaagde zijde grover zijn  dan bij het vurenhout. Voor een overkapping of schutting vormt dit meestal geen probleem en kan het al "snel" weggezet worden onder een landelijke en robuuste uitstraling.

Zeker wanneer men Douglas planken in het zwart besteld of uiteindelijk zelf zwart gaan beitsen door middel van een hiervoor geschikte beits (Remmers DW/GW of Cronostain TopdeQ), trekt deze een stuk meer warmte aan dan dat deze in eerste instantie al deed. Zwart neemt immers warmte op. In dat geval adviseren wij zeker een vuren Zweeds rabat te nemen, bij voorkeur voor de gevel zelfs 14-28 x 195 mm dikte.

Douglas Zweeds rabat heeft een prachtige uitstraling, geweldige structuur en gelukkig bij ons ook een mooie prijs! Elders in het land vindt u wellicht deze planken voor dezelfde prijs of minder. Meestal is dit in dat geval een dunnere plank, deze werken, scheuren en trekken een stuk meer. De kans op dwars-af scheuren zijn bij Douglas Zweeds rabat aanzienlijk veel meer als bij vurenhout.

Voor de bevestiging van Douglas Zweeds rabat, adviseren wij maar 1 schroef van 5.0 x 50 mm op ongeveer 4 cm afstand van de onderzijde van de plank. Het wordt ten zeerste afgeraden deze plank met twee schroeven vast te zetten, in verband met het werken en krimpen van Douglashout. Houdt bij de tussenafstand tussen bevestigingspunten maximaal 85 cm aan. Aanbevolen hierbij is tussen de 50 en 60 cm. De werkende breedte kan door vochtverschillen variëren van 173 tot 177 mm.  Hier moet je dus bij het uitlijnen rekening mee houden.

Let op: Douglas groeit veel sneller dan vuren en is gevoeliger voor kopscheuren. Alternatief product: Zweeds vuren geimpregneerd: dit is fijner van nerf en heeft minder last van kopscheuren en gaat nog langer mee. 

Ook zijn onze Douglas Zweeds Rabatdelen verkrijgbaar in de Zwart gedompelde variant? Meer informatie over deze planken? Klik hier.

Maximaal 1 schroef per bevestigingspunt gebruiken op ca 5 cm vanaf de onderzijde. Aanbevolen schroef 5 x 60 LK

Eigenschappen:

  • Kopmaat: 11-27 x 195 mm
  • Werkende breedte: 175 mm
  • Houtsoort: Douglas
  • Behandeling: Geen
  • Bewerkingen:
    • Voorzijde: Fijnbezaagd
    • Achterzijde: Geschaafd met 2 trekgroeven

Heeft u meer vragen over onze Douglas Zweeds Rabatdelen? Mail naar info@brand-solide.nl of bel 0184-612218!

Bij volle pakken profiteert van een nog scherpere prijs. Bij volle pakken dient u wel rekening te houden met een uitval van 5-6%. Dat betekend niet altijd dat deze planken onbruikbaar zijn. Je kunt ze meestal nog prima verwerken voor kortere stukken.

 

Levertijd

Voorradig (transport: 3-10 werkdagen)

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Niet alle gegevens zijn juist ingevuld. Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw
Uw bericht is verzonden
Contact opnemen
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen