Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 
Bezig met laden... Bezig met laden...

Douglas Rhombus Lat 26 x 60 mm

Strakke (open) gevelbekleding, zowel verticaal als horizontaal te verwerken.

Vanaf € 1,99
Strekkende Meterprijs
€ 1,99
Afmeting
Prijs/m1
Prijs (Inclusief BTW)
x Strekkende Meterprijs
€ 1,99
Dit veld is niet juist ingevuld

Varianten Varianten

x 400 cm
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 1,99
€ 7,96

Varianten Volle pakken

x Vol pak (320 stuks) | 400 cm | -10%
Dit veld is niet juist ingevuld
€ 1,99
€ 1,79
10% korting
€ 2.547,20
€ 2.292,48
10% korting
Ervaring sinds 1931 Ervaring sinds 1931
 

Omschrijving

Strakke (open) gevelbekleding, zowel verticaal als horizontaal te verwerken. Deze latten zijn eventueel ook te gebruiken als stachetteregels om uw gevelbekleding op te schroeven.spijkeren,


Deze Prachtige Douglas Rhombus latten zijn zeer geschikt voor het maken van een strakke en moderne gevelbekleding.

Rhombus profielen zijn ruitvormige latjes welke met de tussenruimte zorgen voor een open gevelbekleding. Douglas hout Rhombus is momenteel erg populair en geven naar een strakke, ook een luxe uitstraling. Deze gevelbekleding heeft een absolute toevoeging voor iedere strakke gevel met houten bekleding. Deze delen zijn zowel verticaal als horizontaal te verwerken. 

Door middel van een open gevelbekleding, zorgt u automatisch ook voor een goede ventilatie van het hout. Echter heeft u hiervoor ook een damp-open / waterkerende vochtdoek nodig. Denk hierbij aan Delta Fassade B of vergelijkbaar. Let voornamelijk op het eigenschap UV-werend, dat is voor een open gevelbekleding als Rhombus een absolute noodzaak. Anders kunt u de gevel na een jaar weer vervangen.

Deze Rhombus delen van Douglas Hout zijn eerst teruggedroogd naar voordat we deze geschaafd hebben, zo hebben we een mooie- strakke schaafkwaliteit. Hierdoor hebben we zo min mogelijk uitval als het gaat om knoesten en schaafvallen (ruwe plekken).

Eerst hebben wij de ruwe latten van 32 x 70 mm terug laten drogen, waardoor er ca. 30 x 65 mm overblijft. Hieruit hebben we deze Douglas rhombuslatten geschaafd van 26 x 60 mm. Door deze maat zijn ze ook nog een ideaal te gebruiken als stachetteregels/ventilatielatten zelf. Voor behandeling adviseren wij Remmers HK-Lazuur Douglas te gebruiken.

Meestal vindt u Rhombus profielen van Douglas Hout in 18 of 21 mm dikte. Door deze mooie en toch ook dikke maat, kunnen we deze Rhombus voordelig aanbieden met een goede kwaliteit.

Montage van Rhombusprofielen:
Ventilatie is voor houten wanden absoluut noodzakelijk. Gebruik daarom regelwerk en ventilatielatten als onderconstructie. De opbouw van een wand is als volgt:

  1. Monteer eerst het vochtdoek (bij een open gevelbekleding, moet deze naast dampopen en waterkerend ook UV-werend zijn)
  2. Maak vervolgens een frame met verticale stachettelatten van 18 x 95 mm (tussenafstand h.o.h. ca. 45-55 cm)
  3. Indien u een verticale bekleding gaat maken - doe dan op de verticale stachettelatten ook nog een horizontale lat van 18 x 95 of 18 x 45 mm (tussenafstand h.o.h. ca. 45-55 cm)
  4. Monteer vervolgens de Rhombusprofielen.

Houdt rekening met het volgende:

  • Tussenafstand ca. 8-10 mm aanhouden
  • Een schutting maken van rhombusprofielen moet eigenlijk altijd dubbelzijdig i.v.m. doorkijk en aanzicht
  • Deze delen kunnen zowel gespijkerd (RVS) als geschroefd (RVS) worden. Let bij schroeven op dat voorboren met 3.5mm noodzakelijk is (schroeven 5.0 x 50 mm lenskop).

Levertijd

4-5 Werkweken

Afhalen/bezorgen

Bezorgen van  blokhutten, tuinhuisjes en prieëlen
Deze producten worden vanaf € 2.000,-- gratis bezorgd in NL en Vlaanderen BE. Om uw optimale service te kunnen bieden voeren we het transport meestal zelf uit. Wij leveren uitsluitend wegkant gelost.

Indien de vrachtwagen is uitgerust met kraan of kooiaap lossen wij  altijd aan de verharde weg. We maken ook gebruik van kleinere bestelwagens. In deze gevallen wordt er met de hand gelost. Het kan zijn dat de chauffeur u vraagt een handje te helpen bij het lossen van grotere elementen. U wordt altijd enkele dagen vooraf geïnformeerd op welke dag er geleverd gaat worden. Wij proberen daarbij altijd zo nauwkeurig mogelijks een tijdsindicatie te geven hoe laat u de bestelling kunt verwachten. Door files en onverwachte omstandigheden kan dit altijd afwijken. Normaal belt de chauffeur een half uur voor aankomst.

Voor onze transporttarieven zie tabel 

Uitzondering: Biohort artikelen
Alle Biohort producten worden altijd gratis thuisbezorgd. Indien er bij uw bestelling bezorgkosten berekend worden, zullen deze op de factuur worden gecrediteerd.

Let op, indien u ook andere producten bestelt die niet in het Biohort assortiment vallen, kan het zijn dat u alsnog bezorgkosten moet betalen.

Afhalen 
Wanneer u de bestelling af wilt halen, kunt u uit het winkelwagentje-menu in stap 3 aangeven of u de bestelling komt afhalen of dat deze bezorgd moet worden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen